Bryderi!

2008-09-30 @ 19:17:20
Jaha...intervjun så gick bra att jag blev erbjuden jobbet! Nu måste jag bara bestämma mig till på fredag... Om ni vill ha er ett gott skratt kan ni kolla bostadspriser i D... Helt sinnessjukt!!! www.daft.ie Passande namn för övrigt! :)
Jag ser fram emot intervjun i B-staden imorgon dock, har som sagt lite lättare att tänka mig att flytta dit...

Ännu en födelsedag!

2008-09-29 @ 22:17:09

Syrrans son fyller 8 år idag!!! GRATTIS till honom!!! =) Hoppas han åt mycket tårta! Jag hörde att han fick många presenter i alla fall! :-D

B-staden

2008-09-29 @ 22:13:47
Japp, idag var det dags för test inför ett help desk-jobb i B. Det gick bra, jag blev godkänd! Tyvärr hade de inte planerat in intervjun idag, så den blir på onsdag, då jag alltså måste tillbaka upp dit... Jag får ta det som en utflykt! Jag ska absolut ha på mig bekvämare skor, för jag fick blåsor på båda hälarna och kunde knappt ta mig tillbaka till bussen! Ouch! För övrigt så ligger jobbet ganska centralt och det verkar vara en trevlig arbetsplats med folk av många nationaliteter som jobbar där! :) Imorgon är det dags för intervjun för det inte så centrala D-jobbet. Jag ser det som en träning inför andra intervjuer, för jag är inte så intresserad av det jobbet längre...

Inte sista helgen...

2008-09-28 @ 22:58:39

...utan den näst sista! Ganska körigt idag, fast lördagen var lugnare.
I fredags var det en traditional session och igårkväll en annan. Trevligt på båda! :) Fast det blir ju alltid så sent!!
M åkte just hem till sig :( och imorgon är det dags för intervjun i B-staden...får se hur det går!

Pappas födelsedag är det idag!! =) GRATTIS till honom!!! Hurra hurra hurra hurra! =)


Sista fredagen...

2008-09-26 @ 22:16:30
...och OJ vad det blev mycket att göra på eftermiddagen! Det var rena ketchup-effekten; först kom ingen, sen kom ingen och sedan kom alla på en gång! Men, nu är den dagen över också. Ikväll ska jag gå och spela lite bodhrán (irländsk trumma) och dricka en pint eller tre! Jag brukade ju alltid dricka Guinness, men magen pallar inte med det längre, så det blir vanligtvis Carlsberg (av alla ölsorter man kan välja mellan) man blir lite skandinav när man är så här utrikes! Trevlig helg! (Själv ska jag ju jobba lördag och söndag...) 

Sista torsdagen...

2008-09-25 @ 23:05:30
...när varje dag är nedräkning! ;) Dessutom fick jag ytterligare ett telefonsamtal om en intervju! Den intervjun är nästa tisdag. Tydligen har jag hamnat på shortlist i D... Ja ja... Antagligen har de inte fått så många ansökningar! Jag tar den intervjun som träning för eventuella andra intervjuer! Jag vill ju egentligen inte ha jobbet där det finns... Hoppas intervjun på måndagen går bra, för det jobbet är jag verkligen intresserad av! Det rör på sig i alla fall!
Lugn sista torsdag på fiket, så det var ju gôtt! =)

Kvällsspänning...

2008-09-25 @ 22:59:53

 
Friends in high places... :) Mysigt va? Tack och lov var han inte på väg in i huset! (Än!)  

Sista onsdagen...

2008-09-24 @ 22:32:52
...på fiket! Känns bra faktiskt! Jag har förvisso trivts bra där, men det känns att det är tid att gå vidare till nåt nytt! Ganska lugn dag idag, det är sällan vi har mycket att göra på onsdagar... Stod och väntade på bussen hem och fick ett trevligt samtal från M! Han befann sig här i norr och undrade om jag ville följa med och äta en bit - det ville jag naturligtvis! Åt en jättemumsig omelett och hade det mysigt! Han är go, M!=) När jag sedan kom hem låg det ett paket och väntade från C! Och ett kort från Lillasyrran som varit på Mallorca! Vilken kanondag, va?! Nu har katten kommit in och tävlar om uppmärksamheten, så jag får nog gå och sätta mig i soffan och titta på TV, hon gillar att sitta i knät. Har blivit en riktig knäkatt!;)

Jobbintervju!

2008-09-23 @ 20:27:31

På måndag ska jag på en jobbintervju i B-staden!! :) Det verkar vara ett intressant företag... Det är typ ett customer servicejobb, vilket jag tror att jag skulle kunna trivas med! Jag ska först genomgå ett test och om det går bra, så blir det en intervju, så vi får se om det går vägen! Det är ju hur som helst bra träning att genomgå några intervjuer och så kan jag ju vandra runt i staden resten av dagen! Jag har inte varit där på ett tag så det blir kul!


Härlig höstdag!

2008-09-23 @ 15:29:08Katten tycker det är jättehärligt att kunna gå in och ut som hon vill! (Om bara den där människan (=jag) kunde sluta ta försöka få med henne på bild!) Och solen skiner den här klara och ganska kalla dagen! Det är verkligen höstkänsla och det gillar jag! :) Sitter här med en rejäl mugg kaffe och har en hel dag som jag kan göra vad jag vill med! Funderar på att måla något till M's födelsedag... En vecka kvar att jobba på fiket...fast det känns inte jobbigt ännu att inte veta var jag kommer jobba sedan, jag tror att det kommer att lösa sig! Borde dammsuga rummet också...fast det är ju inte jättkul... Gôtt att man inte har ett stort hus i alla fall! ;)

Utmaning...

2008-09-22 @ 18:25:20

...från corneliascottage:

5 saker i frysen - is, is och frost, några stackars fiskblock och en ispåse för ond nacke eller liknande.

5 saker i garderoben - kläder, gammalt tangentbord till datorn, tygbitar som ska sys ihop till 'något' (oklart vad...), katthår (jättespännande ställe att smyga in i...särskilt eftersom man inte får vara där egentligen...), gammal handväska.

5 saker i bilen - hmm, har ingen bil! ;) (ännu!)

5 saker i handväskan - oj...massor med onödiga saker! Plånbok, busskort, värktabletter, nycklar, mp3spelare. Det är ju märkligt vad mycket man kan fylla väskan med - och jag som försöker köpa mindre och mindre väska!!

Jag skickar utmaningen vidare till sandbergs i Singapore så får vi se om de vill skriva vad man har på dessa ställen i Singapore. ;) 


Ledig...?

2008-09-22 @ 13:30:31
Vaknade av att mobilen ringde alldeles för tidigt! Innan klockan elva hade jag haft två (!) samtal om nya jobb! Ett i B och ett i D... I mitt tycke ligger de jobben bättre till geografiskt än vad det tidigare gjorde! So the story continues! :) Nu ska jag försöka vara ledig resten av dagen!!

Jobbföljetong

2008-09-19 @ 21:59:41

Jobbintervju per telefon på lunchen... Den gick bra den också så än har jag inte sagt definitivt nej till jobbet i D. Ska kolla lite lägenheter osv, så får vi se hur det går! :)
Ett stort minus är att sjukvård o dyl är mycket dyrare i Irland än vad den är på Nordirland! Fast det får man ju inte hänga upp sig på... Som sagt...lite att fundera på! Jag har dessutom sökt två andra jobb, bl. a. ett i B-staden. Jag måste säga att jag gillar B bättre än D! Vem vet, man kanske hamnar på IKEA till slut! =)


The elusive chicken

2008-09-19 @ 00:34:00
Lyckades fånga henne på bild!

Lite äventyr på lunchen... Lyckades till slut få en bild! De är finurliga och
lyckas alltid vända sig bort från kameran annars! :)Ringde för att tacka nej till ett jobb...

2008-09-18 @ 23:48:47
...och det slutade med att jag tackade ja till en anställningsintervju! :) Jag lade fram problemet med att jag inte hinner ens börja leta efter en lägenhet och hon svarade att de har utbildningar som startar varannan vecka och lät som om det är helt ok att söka jobbet formellt i alla fall. Jag ska prata mer med henne imorgon, så då får vi se vad som är möjligt eller omöjligt. Jag skulle hellre hitta ett jobb lite längre norrut från D, men jag väntar och ser vad som framkommer imorgon! :) Känns positivt hur som helst!! To be continued...

Tjohoo!

2008-09-17 @ 22:02:02
Helt otroligt!!! Jag blev erbjuden jobbet som IT-stöd! De ringde redan i morse! Jag fick tydligen bra resultat på de olika testen och mitt cv gillade de också! =) Känns kanonpositivt! Problemet är att företaget ligger utanför D och det verkar väääldigt knivigt att ta sig dit med buss... Jag ska ringa och ge definitivt svar imorgon, men sker det inte ett under, typ att företaget kan hjälpa till med tillfällig boplats (rum eller lägenhet spelar ingen roll), så kommer jag nog tacka nej... Dessutom är utbildningsstarten om drygt två veckor(!!) och så snabbt kan jag inte hitta ett nytt ställe att bo på på egen hand... Men men, det var en oerhörd boost för självförtroendet och det var nog det viktigaste just nu! =)
The future's so bright I gotta wear shades! Som Prefab Sprouts sjöng (för många år sen...)
Jag är ganska hyper för närvarande!! =)

Jobb...

2008-09-16 @ 19:33:29
Så mycket för att vara ledig och göra ingenting! Jag slängde iväg en jobbansökan i förmiddags. Det är ett customer service jobb för svensk- och engelsktalande folk och de ringde tillbaka! Och nu har jag just gjort klart ett test online och ett tekniskt test och jag vet inte vad! Hej vad det kan gå! =) Vi får väl se, jag skickade ansökan mest för att komma igång med jobb-letandet...
För övrigt så är det inte jätteregnigt idag, men det inbjuder inte heller till att sitta utomhus... Nu ska jag snart sätta på lite kaffe och börja på en ny bok! 'Kungamordet' av Hanne-Vineke Holst. Jag gillade ju hennes tidigare böcker, så det blir nog trevligt.
Kaffe är för övrigt annorlunda som koncept häröver! Det är sällan det finns bryggt kaffe, för folk verkar nöja sig med instant...Blä!!! När man så ger sig ut för att inhandla malet bryggkaffe till den underbara kaffebryggaren man skaffat, visar det sig att den vara vi har flera hyllmeter av i Sverige, finns undangömd i några stackars skrymslen... Dessutom är det svårt att hitta större paket än 225 grams! :-O Och priset ska vi inte bara prata om!! Tack och lov finns ju Lidl numera och där är de mer utvecklade! :-P

God avslutning...

2008-09-15 @ 20:44:22
Efter att ha tillbringat några timmar med att gå i affärer i Staden, var det jätteskönt att sätta sig på ett fik med favoriten Caramel Macchiato och en muffins! 

 
Jag blir så trött av att gå  runt i affärer! Hittade det jag skulle i alla fall! :)
Imorgon blir det till att ta det lugnt! Sova länge osv... Yippiiiie! ;) Katten gillar den idén också! Hon är en riktig sjusovare! Och det är ju så svårt att gå upp när hon ligger och sover bredvid... (bra ursäkt va?)

Helg!

2008-09-14 @ 23:53:26
Tack och lov blev det inte alltför hektiskt idag! :) Ryggen är aningen bättre, men det ska bli skönt att vara ledig två dagar!! Naturligtvis så regnar det igen...så allt är med andra ord tillbaka till det normala igen! ;) Klockan går alltid för fort...jag skulle redan sova om jag var vis! Imorgon är ju en annan dag...

Snart är det helg!

2008-09-13 @ 22:42:01

Bara imorgon eftermiddag kvar att jobba! :) Hoppas det inte blir lika knökat med folk som det var förra söndagen... Hittade en söt växt på fönsterbrädan i Fiket som ni kan se nedan. Troligen kan man plantera den lilla gröna och få en ny planta! =)


Gullig blomma


Idag har det varit sommar! Bättre sent än aldrig, kan man ju säga... Men, tänk om det varma vädret kunde hålla i sig!!! Då skulle jag ju kunna använda trädgårdsmöblerna jag fick! Jag hade tänkt sitta ute och äta frukost mm, men sedan jag fått dem, så har det regnat nästan varje dag!

Ny rygg...

2008-09-12 @ 20:54:12
...skulle jag vilja köpa idag! Ont och stel, fast jag vet inte vad jag gjorde! Det var lite stressigt mot slutet av dagen och det var nog tillräckligt för att ryggen skulle protestera... Ja ja...vi får väl se hur det går... Önskar jag hade lite starkare medicin, fast här finns ju i alla fall Nurofen plus (ibuprofen och kodein) och det är ju mer än vad man kan hitta i Svedala! (C- behöver du nåra?;-P)

Trött!

2008-09-11 @ 22:38:56
Massor av folk var in och fikade idag...Helt slut var jag när det var dags att stänga!! Men men...tiden gick ju fort! :) Det är märkligt, det kan vara hur lugnt som helst och helt plötsligt kommer en hel hög med människor samtidigt! Och varför blir jag fortfarande förvånad? Det är ännu märkligare! =)
Katter har det bra dock! Som huskatten hos oss... Får mat när hon behöver, ut och jaga (eller vad hon nu gör) och sova hela dagen! Man skulle vara katt egentligen!

Katten

Another day...

2008-09-10 @ 23:13:01
...med regn och blåst! Jag visste inte vilken tur jag hade som var hemma i Sverige i maj och juni, när sommaren var!=) Känns skönt att ha haft sol och värme då, för nu verkar det vara helt slut på den varan! Hade tur och blev hämtad från jobbet av E, som har tillgång till en bil medan hennes kille är utomlands! 
Det var läge att tända en brasa ikväll, så den värmer gott nu när jag sitter och skriver och slötittar på TV. Katten ligger med framtassarna uppvikta och ser ut att trivas hon också! Igår kväll var hon inte jätteimponerad, när jag räddade en mus, som hon så stolt bar in i köket... (Urk!) Fast den var fortfarande vid liv när jag lyfte ut den! Vad taskig man är... ;)
Och inte gick jorden under idag heller! Woohoo! =)
Tog fram alla höstgrejor i butiken, så nu är det officiellt HÖST! Det var inte många som letade sig ut för en fika, så det var skönt att ta det lugnt på jobbet! :-P
Nej, nu ska jag njuta av brasan och titta på Boston Legal - en mycket bra serie med bl a James Spader (min favoritskådis)!

Partikelaccelerator...

2008-09-10 @ 00:38:40
Hmm...ja då får vi se om jorden går under då... Det kan ju alltid vara bra att fundera på vad man skulle göra om man visste att jorden skulle gå under! Jag tror att jag mestadels lever en dag i taget i alla fall, jag oroar mig inte så mycket för framtiden, om jag jämför med hur jag brukade tänka. Dock verkar det inte vara så stor risk för jordens undergång, enligt forskarna som är inblandade i det hela , tvärtemot vad de som är kritiska till projektet hävdar. Vi får väl se...
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3283548.ab (En artikel om det hela. Ja, jag brukar läsa AB på nätet!:))
Ha en bra morgondag, om vi nu finns kvar! :-P

Strandbilder

2008-09-09 @ 12:42:18

Septemberstrand        Stenar vid havet

Så här trevligt var det igår på stranden! :) Idag regnar det... Men den kallas ju inte den gröna ön utan orsak! Jag hade ju tänkt åka in till 'stan' och gå runt lite, men vädret inbjuder inte till det, så det får bli lite pyssel med halsband och läsande idag!

Lördag...

2008-09-08 @ 22:05:00

...var det för mig idag! Tre veckor till har jag min helg på måndag-tisdag :) Det var faktiskt ganska varmt och skönt här idag! Jag tog en promenad ner till stranden (det var förstås lågvatten, det brukar det vara när jag kommer dit!), men det var trevligt att sitta där och läsa och titta på fåglarna som fiskade i vattendraget... Dessutom var det någon slags fisk som hoppade omkring,men inte lyckades jag fota dem, de var för snabba! Boken jag läser är för övrigt mycket bra: "Nu vill jag sjunga dig milda sånger" av Linda Olsson. Den kan jag rekommendera, trots att jag inte läst ut den ännu. Den är både sorglig och hoppfull på samma gång.

Kollar just på et program som heter "The hairy bakers" och de gjorde just en bröllopstårta - helt otroligt! Ska se om jag kan hitta en länk, ifall den tv-serien inte kommit till Sverige än.


Väderväxlingar

2008-09-05 @ 22:05:54


Så här såg det ut igår! Idag är det varning för storm och översvämning! Tur att de fick ihop höet (eller vad det nu var som de arbetade med) utanför fiket där jag jobbar. Stackars G, som bor en gata ifrån mig, lär nog vara orolig ikväll - hans hus blev översvämmat två gånger förra gången det var oväder... Får se om han kommer till traditional session ikväll, eller om han stannar hemma och laddar sandsäckarna!

Hösten är definitivt här i alla fall!

Glad...

2008-09-04 @ 00:11:23


...blev jag att C gillade halsbandet jag gjorde till henne! Det kanske blir ett till! ;)
Problemet är bara att jag alltid fastnar vi datorn, när jag egentligen hade tänkt pillra med pärlor och göra halsband... Idag fick jag dessutom tag i riktigt coola stenhängen, som jag har tänkt använda i några nya designer. Småpärlor har jag gott om dessutom! Så vad väntar jag på?? =) 

Avslutat arbete

2008-09-02 @ 19:48:01

'Magic' the golden retriever!

Magic the golden retirever - portrait
Ledig!

2008-09-02 @ 13:36:37

Hundporträttet blev klart i tid och är nu avlämnat! :) Känns skönt att jag klarade av det i tid och att beställaren blev nöjd! Nu har jag en hel dag att göra precis vad jag vill! Jag har inte bestämt vad ännu... Borde nog gå en runda innan regnet kommer, det ser lite hotande ut!
Igår gjorde jag en smulpaj som M uppskattade! Har inte gjort en sådan på flera år. Gott! Nu ska jag göra plättar! :-D 


Imorgon...

2008-09-01 @ 18:12:02
...kommer jag ha tid att skriva och berätta igen. Börjar bli klar med hundporträttet - hoppas det går smidigt att avsluta det också! Solen skiner och jag skulle gärna varit utomhus idag!! M jobbar, så det har bara varit jag och fiskarna idag! :)
För övrigt kan jag inte fatta att det redan är september!!! :-O

RSS 2.0