...och nu blir det reklam!

2008-08-29 @ 01:48:00
Bara en liten push - för den som inte sett den lilla rutan med bilder som bläddrar omkring till höger i bloggen, där alla rubriker finns... Klickar ni på den så får ni se några av mina målningar och teckningar!

Ny halsbandsidé...

2008-08-29 @ 01:43:41
   Satt häromkvällen och klurade på ett lite annorlunda halsband
   och jag blev väldigt nöjd om jag får säga det själv! :) E tyckte mycket
   om det och det var ju roligt eftersom det var till henne! 
   Jag har gjort ett till C också, men det är på väg med post, så jag 
   tänker inte visa det förrän hon sett det själv! ;)

 

Busy busy busy...

2008-08-26 @ 14:48:25
Helt plötsligt fick jag en beställning på ett hundporträtt!! Det ska tydligen vara en födelsedagspresent...till nästa tisdag!! Vilket innebär att jag inte borde sitta här vid datorn och skriva, läsa A-bladet på nätet eller vad annat jag slänger bort tiden på! Det är en jättegullig hund och fotot är bra, så jag ser faktiskt fram emot att sätta igång! =)

Dessutom är det regnigt och grått idag, så vad annat kan jag hitta på? (Hmm...läsa bok, slötitta på TV, göra ett halsband mm. mm...)

Ny vecka...

2008-08-25 @ 15:44:50
Eftersom jag jobbar helger, så är det lördag för mig idag! :) Tjohoooo! Inte för att jag ska hitta på så mycket...det är mest skönt att bara vara ledig!

...fick göra uppehåll för att dammsuga...slog sönder ett glas - det andra sedan igår! Jag som aldrig brukar slå sönder något!!

Kaffedags!!! Slurp! Och så kom jag på att jag inte lyssnat på svensk radio på länge - www.sr.se/webbradio Jag lyssnar på Radio Jönköping, vilket jag ALDRIG gör när jag är hemma i Sverige! =D

M är och jobbar, första dagen sedan benbrottet... Det är inte lite bökigt när ena benet är gipsat!!

Nej, nu ska jag sätta mig och göra så lite som möjligt... ;) 

På väg hem...

2008-08-21 @ 23:52:21
Ingen dålig utsikt på vägen hem från bussen! :) 


The lucky one!

2008-08-20 @ 23:47:11

Nästan varenda gång jag går ut på baksidan av mitt hus, krasar det till under toffeln och jag låter "urk!" och det finns en fd snigel under foten... Jag vill inte vara en snigeldödare! :(

Stegräknare...

2008-08-20 @ 20:53:43
Jag har en optimistisk stegräknare! Min vanliga bröt fästet...(mycke' brott blir de'). Jag får nog subtrahera sisådär 2.000 steg om jag ska vara ärlig när jag läser av den här nya... Fast kanske jag går efter vad det står och känner mig duktig! ;) 
12.900 och dagen är inte över ännu!
För övrigt har det varit en lugn dag på jobbet, hoppas inte det blir en lika jobbig torsdag som i förra veckan! Faktiskt var det ganska varmt och soligt! Det började inte regna förrän för tio minuter sedan! (Eftersom jag bor i Irland, så måste jag nästan nämna vädret en gång om dagen (minst!) för sådan är seden här! :-D

Början på ovädret...

2008-08-19 @ 22:32:14
Här händer det grejer!

2008-08-19 @ 21:57:28

    
 
Uj uj uj (som min pappa brukar säga;)) Sedan sist har det varit översvämmade vägar, hus och floder! För att inte glömma benbrott!! Det var M som halkade nerför en grässlänt i parken här i byn, varvid han stötte vänsterfoten i en sten. Ankeln svullnade upp rejält och igår gjorde den så ont att vi åkte till akuten, han blev röntgad och sedan gipsad... En fraktur på tibia...hur kul är det?Ja, så har vi spelat musik i Corner House. Fredagens traditional music session var riktigt trevlig! The usual suspects och några som inte varit där på länge! 
Jag träffade några nya bekanta i Spirit Store i Dundalk, där det är trad. music session på söndagkvällar. En kille från Frankrike, ett antal tjejer från Italien och någon från Tyskland. De har alla börjat jobba på ett callcenter i Dundalk. Väldigt kul att träffa lite internationella människor! :) Tydligen är finns det även några svenskor anställda på företaget, men dem hoppas jag träffa en annan gång!
(Flodbilder tagna av M, innan han bröt foten...)

Solsken!

2008-08-15 @ 22:10:45

Det var mestadels soligt under dagen! Det var ganska varmt också, så det kan jag inte klaga på! Kalvarna och hönsen var ute på upptäcksfärd. (Ja kalvarna tar sig inte ut ur hagen, vilket dock hönsen är mästare på!:) Hönorna tar sig upp till fikets uteplats ständigt och jämt!) Jag tröttnar aldrig på att titta på dem - de är riktigt roliga!

Tack och lov det inte lika mycket folk och fikade idag... Vi var ganska slitna allihop, tror jag. Det är tur att man inte vet i förväg att det ska bli så mycket att göra! Däremot imorgon och på söndag lär det bli fullt upp...min kropp ser inte fram emot det! Någon som har en bra rygg till salu??

I stormens efterdyningar...

2008-08-14 @ 21:42:00
...så luktade det avlopp utanför huset i förmiddags! Blääää! Tur att jag inte lämnade fönster öppna! Tydligen var det så att avloppssystemet inte klarade av vattenmassorna. Det regnade ju hejdlöst två dagar i sträck! Tur att man inte kan bifoga lukter över internet! :)

För övrigt var det verkligen fullt upp på jobbet! Jag fattar inte varifrån alla fikasugna människor kom! Så nu är jag helt slut och det jag hade tänkt skriva och göra idag, det får vänta till imorgon!
Ja, fast en planerad sak ska jag börja med - ett halsband till en jättego kompis! ;)

Översvämning!

2008-08-13 @ 22:26:02
Ja inte hos mig lyckligtvis, men det var en del hus inte så långt härifrån, där vattenmassorna trängde! Så som det regnade igår är det inte så konstigt... Tydligen klarade inte avloppsbrunnarna av sin uppgift. Det är ju inte lite som förstörs när husen blir översvämmade! 
http://news.bbc.co.uk/1/hi/northern_ireland/7557809.stm 
Dessvärre verkar det som att ovädret kommer fortsätta ikväll...

Jaa det finns fil!

2008-08-13 @ 21:45:22
Det är ju märkligt vilka saker man saknar när man inte har tillgång till dem! Det är så mycket jag tog för givet i Sverige och som jag insåg först efter ett tag att jag saknade - som t. ex. saltgodis, sill, pepparkakor, IKEA och fil!! Numera finns IKEA här och jag upptäckte till min förvåning att 'fil' har funnits här hela tiden! Det är bara det att den heter 'butter milk' och väldigt få kan tänka sig att dricka/äta den... De använder den nästan bara i matlagning, bakning o. dyl. Ingenstans finns det dock den minsta skymt av salt godis... 

Oj, vad sent det blev...

2008-08-13 @ 02:12:41
...men vad KUL det var att fippla omkring med olika koder och mallar och allt vad det heter! :) Det lär nog bli en hel del förändringar de närmaste dagarna! Nu är det dags att gå och sova! Det är ju jobbardag imorgon... Gonatt!

Dagens middag :)

2008-08-12 @ 18:49:53
Jaha, idag blev det festmat! Jag hade köpt 'Northern Irish diced beef' (ungefär detsamma som grytbitar) häromdagen och idag var det hög tid att laga till dem! Lite skivade morötter, gröna bönor och så ris till det! Mums!

Jag som inte kan laga mat...;)

Reumatism...

2008-08-12 @ 16:40:37
Dag 2 med ny tilläggsmedicin (anti-inflammatorisk sådan), jag håller tummarna för att den hjälper!


(Del av frukosten bl. a.)

Man önskar ju att det ska funka med bara en medicin, men så väl var det inte just nu... Jag avskyr att ha ont, fast det värsta är nog ändå att jag blir så TRÖTT! Usch!
Fick jättebra handledsstöd av min mamma! :) Sådana är det tydligen brist på i det här landet...


Dags att äta kanske...

Halsbandsidéer

2008-08-12 @ 14:54:55
www.flickr.com
millamull's Halsband photosetmillamull's Halsband photoset
Här finns några av mina alster!

Regn...

2008-08-12 @ 12:39:31
Godmorgon! Det regnade hela natten... Jag vaknade av katten som ville under täcket och agera varmvattenflaska :) En högljutt spinnande sådan! Badrumsmattorna som blev tvättade igår är ganska mycket blötare (och tyngre!) idag kan jag säga! Optimist som jag är, så hoppades jag att regnet skulle ha upphört under natten, men icke! Man ger ju aldrig upp hoppet om att solen tittar fram i alla fall - de senaste veckorna har det verkligen varit fyra årstider på en och samma dag!
Oj! Läste just tidningen och det har visst varit riktigt busväder:  http://news.bbc.co.uk/1/hi/northern_ireland/7555738.stm

Minsann om det inte verkar ha slutat regna nu!

Välkommen till min nya blogg!

2008-08-12 @ 00:44:55
Här kommer jag skriva och berätta om min vardag så att jag kan komma lite närmre er därhemma :) Jag kommer skriva mer och mer när jag kommer underfund med hur bloggandet går till! På återseende!

RSS 2.0